سرطان سینه
سرطان سینه پس از سرطان پوست دومین سرطان شایع در زنان است. هر ساله تعداد زیادی از مبتلایان به سرطان سینه تشخیص داده و درمان می شوند و تعدادی نیز جان خود را از دست می دهند.
خطر ابتلا به سرطان سینه با افزایش سن بیشتر میشود به طوری که حدود سه چهارم زنان بالای ۵۰ سال دچار این بیماری میشوند.
اگر سن شما زیر ۴۰ سال است هر سه سال یکبار و در صورتی که بالای ۴۰ سال سن داریــد هرساله باید توسط پزشک معاینه شوید. در این قسمت به یک روش ساده برای تشخیص توده سفت در سینه که میتوانید خودتان به راحتی آن را انجام دهید اشاره میکنیم.
به پشت بخوابید و یک دست خود را زیر سرتان بگذارید. این وضعیت موجب میشود تا بافت پستان تا حد ممکن روی قفسه سینه باز شود و در این حالت لمس کردن کلیه ی بافت و تشخیص توده ها آسانتر و دقیقتر است .سپس سه انگشت وسط دست دیگر را در کنار هم نگه دارید و با نوک انگشتان در سینه به دنبال توده ها بگردید. برای حرکت در طول پستان پیشنهاد میشود که حرکت خود را از بالا به پایین انتخاب کنید. یعنی ابتدا یک خط فرضی از زیر بغل تا وسط جناغ در نظر بگیرید و بافت پستان را از بالا به پایین در یک مسیر بررسی کنید و بعد از رسیدن به خط نهایی پایین پستان خط فرضی را کمی به سمت داخل بدن حرکت دهید . و دوباره از بالا شروع کنید.
فراموش نکنید که در هنگام آزمایش باید تمام قسمتهای پستان بررسی شود و حتی بهتر است کمی بالا و پایین تر آن را نیز مورد آزمایش قرار دهید. یعنی حد پایین پستان (دنده ها و بالای پستان استخوان ترقوه در زیر گردن را در نظر بگیرید .همین مراحل را برای پستان دیگر نیز تکرار کنید. توجه داشته باشید که یک برآمدگی در انحنای پایینی هر پستان، طبیعی است. )پس از پایان بررسی هر دو پستان روبه روی آینه بایستید و کف دست هایتان را به آرامی روی باسن فشار دهید.این شیوه ایستادن موجب کشیده شدن عضلات سینه می شود . و در نتیجه باعث بهتر دیده شدن سینه ها میشود. حال با نگاه کردن به آنها می توانید هر تغییری در اندازه و شکل یا وجود لکه های روی آن را ببینید.
علائم سرطان سینه
- بزرگ بودن غیر عادی یکی از پستانها
- توده ی قابل لمس در پستان
- گاهی درد پستان فرورفتگی نوک پستان به داخل
- ترشح شفاف یا خونی از نوک پستان
- دیر آغاز شدن یائسگی بعد از ۵۲ سالگی
- ورم پستان
- زخم نوک پستان یا پوسته پوسته شدن نوک پستان
علل سرطان سینه
اگر سرطان سینه بدخیم باشد مصرف خوراکی ها و داروهای گیاهی تأثیری در درمان نخواهد داشت. ولی اگر سرطان سینه خوش خیم باشد مصرف آنها میتواند به بهبود بیمار کمک کند.
از جمله علل ایجاد سرطان سینه عبارتند از:
- شیر ندادن مادر به کودک
- تغییرات قند خون در دوران بارداری
- قرار گرفتن در برابر تابش اشعه ماوراء بنفش خورشید
- سیگار کشیدن
- کمبود کلسیم
- ازدواج دیرهنگام
- مصرف چربی های حیوانی و گوشت پرچرب
- استرس
- سرطان تخمدان یا رحم
- بچه دار نشدن یا دیر بچه دار شدن
- بارداری پس از ۳۰ سالگی
- سقط جنین و قرص های جلوگیری از بارداری
درمان خوراکی
- زردچوبه
- گیلاس
- قارچ
- انواع کلم
- لوبیا چیتی
- گوجه فرنگی
- نخود
- سویا
- ماهی های پرچرب
- روغن دانه ی کتان
- تره
- سیر
- پیاز
- شیر شتر
- روغن ذرت
- روغن هسته انگور
- روغن زیتون
- شلیل
- انار
- سیب قرمز با پوست
- غلات
- سمنو
- گندم
- توت فرنگی
- شلغم
- هویج و انگور
درمان با گیاهان دارویی
– ۵۰ گرم گزنه را با ۲۰ گرم بومادران و ۱۰ گرم گل همیشه بهار در یک لیتر آب دم کرده و روزانه یک لیوان بنوشید.
-۱۰۰گرم بنفشه معطر را با یک لیتر آب دم کرده و روزانه دو لیوان بنوشید.
– یک قاشق غذاخوری قره قاط را با یک لیوان آب دم کرده و میل کنید.
-۲۰ گرم گل گاوزبان را با ۱۰ گرم رازیانه و ۵۰ گرم بولاغ اوتی و یک لیتر آب جوش مخلوط کرده و دم کنید. سپس روزانه دو لیوان از آن میل نمایید.
– صبحها یک استکان آب ترب سیاه را با کمی عسل مخلوط کرده و بنوشید. یک قاشق مرباخوری ریشه ی شیرین بیان را در یک لیوان آب جوش حل کرده و میل کنید.
نکته
وزنتان را در حد مناسب حفظ کنید؛ انجام ورزشهایی مثل شنا دویدن و… برای جلوگیری از ابتلا به سرطان سینه مفید است.
موارد پرهیز
از مصرف بیش از حد گوشت مرغ گوشت قرمز چای ،سبز گوشت کباب شده، پوست مرغ پوست ،ماهی شیر پرچرب قند و شیرینی جات بیش از حد خودداری کنید و همچنین از مصرف الکل و سیگار نیز پرهیز کنید.