عفونت رحم
در واژن زنان به مقدار کمی قارچ وجود دارد که محیط اسیدی رحم مانع از رشد آنها می شود. اگر به هر دلیلی اسیدی بودن محیط واژن کاهش یابد قارچ ها رشد کرده و موجب عفونت قارچی در واژن می شوند. همچنین در زنان به علت نزدیک بودن مقعد با مهبل انواع میکروب های مقعدی به آسانی در مهبل نفوذ کرده و موجب عفونتهای رحمی و ادراری می شوند .
از جمله عوامل دیگر ایجاد عفونت رحمی عبارتند از : آمیزش یا تحریک جنسی زن هنگام قاعدگی، عدم رعایت بهداشت فردی( آلت مرد یا رحم زن ) انتقال آلودگی از مقعد یا سایر بخش های بدن به مهبل، آشفتگی روحی، استفاده از قرص های ضدبارداری ،دیابت کار سخـت یا زیاد و وارد شدن ضربه به رحم .
علائم عفونت واژن
- خارش ناحیه ی رحم
- ترشحات بدبو و زرد مایل به سبز مهبل
- تب
- درد کلیه
- تکرر ادرار
توصیه های لازم برای جلوگیری از ایجاد عفونت رحم
– هر روز لباس زیر خود را عوض کنید.
ـ لباس های زیر خود را جدا از سایر لباسها بشویید.
ـ به هیچ وجه از لباس زیر دیگران حتی نزدیکانتان استفاده نکنید.
– با دست کثیف طهارت نگیرید و پس از طهارت خود را با دستمال تمیزی خشک کنید. به هنگام طهارت همیشه ابتدا مهبل و سپس مقعد خود را بشویید؛ از طهارت با آبهای آلوده همچنین از طهارت در توالتهای عمومی کثیف خودداری کنید.
– لازم است که علاوه بر زن همسر نیز بهداشت شخصی را رعایت نماید و به خصوص قبل از مقاربت خود را تمیز کند.
– وسایل حمام (حوله، لیف و….) خود را پس از هربار استحمام در آفتاب قرار دهید. بهتر است هنگام شستشو مستقیماً کف حمام ننشینید.
ـ از مقاربت هنگام قاعدگی و مقاربت با روش های نادرست به خصوص مقعدی خودداری نمایید. زیرا علاوه بر این که از نظر شرعی مکروه میباشد احتمال انتقال عفونت (هم به زن و هم به مرد) و بروز بیماری های روده ای در آن بسیار بالاست.
ـ از آنجا که بسیاری از عفونت های رحمی پس از زایمان به علت صدمات وارده به دهانه رحم ایجاد می شود حتماً باید ۴۰ روز پس از زایمان برای معاینه ی داخلی رحم و در صورت امکان انجام آزمایش پاپ اسمیر به پزشک مراجعه کنید
برای درمان عفونت رحم چه باید کرد ؟
در صورت ابتلا به این بیماری نگران نباشید . در طب سنتی بسیاری از بیماری ها به راحتی و با رعایت اصولی مشخص قابل درمان است. عفونت نیز یکی از این موارد می باشد .